A-Kasse

Hvis man en dag skulle komme til at stå i den situation at man bliver fyret eller på en anden måde bliver arbejdsløs, er det surt ikke at være medlem af en a-kasse. Sådan én hjælper nemlig danskerne i disse slemme og ubehagelige situationer. En a-kasse er en forkortelse af ordet arbejdsløshedskasse, og som ordet siger, og som før nævnt, er det en kasse der yder økonomisk hjælp til arbejdsløse. Arbejdsløshedskasserne er der nok af i Danmark, og de har en række pligter som de opfylder overfor medlemmerne mod at de betaler et kontingent.

I 2009 blev det talt op, at hele 28 statsanerkendte a-kasser var medlem af brancheorganisationen AK-Samvirke. A-kasser er oftest tilmeldt en tilsvarende fagforening. En billig a-kasse hjælper kan hjælpe i forskellige job relaterede sammenhænge. Det kan for eksempel være rådgivning til at skrive et CV, hjælp til jobsøgning, karriererådgivning og meget andet. En arbejdsløshedskasse har en række pligter som blandt andet skal opfyldes før det kan kaldes en a-kasse, og disse er blandt andet; at udbetale dagpenge hvis man er arbejdsløs, udføre vejledningssamtaler, indberette om arbejdsløse til de forskellige jobcentre landet over samt styrke indsatsen i kampen om at bringe ledige dansker som er medlem af arbejdsløshedskasserne i arbejde igen.

A-kasse i hele Danmark

Der er a-kasser hele landet over i Danmark. Man betaler typisk et beløb hver måned for at være medlem af en a-kasse, og så er man sikret økonomisk hvis man pludselig skulle blive arbejdsløs. Hvis man bliver arbejdsløs har man selvfølgelig et problem idet man ikke længere har en fast indtægt hver måned, men er man medlem af en a-kasse er man sikret bedre økonomisk. Man får rådgivning og hjælp til at komme i arbejde igen, så kan man finde råd til det, er det en rigtig god idé at få meldt sig ind hurtigst muligt.